February 27, 2011

Siapa bakal menang?

So the Oscars akan berlangsung lagi 15 jam 46 minit.Dan daripada semua awards,award yang paling aku nanti-nantikan ialah Best Picture(obviously)Semua filem-filem yang berebut untuk award ni semua best-best,baca sinopsis citer dia pun dah rasa best gila bapak.Maka perebutan trofi Oscar tu pun makin sengit la,kan?

Antara fiem-filem yang aku harap bakal menang bertanding:



Lakonan Colin Firth memang best giler.Apart from that,citer ni menyampaikan mesej supaya kita tak merendah-rendahkan people who stutters.Aku try tak nangis bila tengok movie ni kat laptop,nanti jatuah maruah aku...hehe.



Citer kartun memang susah nak menang Best Picture,tapi since citer ni memang bagi aku nangis cam nak rak bila part ending dia and jalan citer dia sungguhlah best sampai nak kelip mata pun tak nak,aku harap citer ni boleh make history at Oscars nanti





Aku tengok citer ni sebab Justin Timberlake   derang kata lakonan Andrew best.Memang pun best.Enoyable story,walaupun ada fact dan fiction kat dalam citer ni.Citer dia pun one flow je plus,klimaks dia awe-to-the-some!
"Drop the "The." Just "Facebook." It's cleaner."Lol 




Citer ni pun aku dah tengok melalui download(mak tak bagi pi tngok wayang).Lakonan  Hailee pun best giler,tambah plak ngan Matt Damon and Jeff Bridges.Fuuuuh!!!Nyesal tak tengok kat wayang TT.TT .Aku pun nak try la cakap accent western,rasa cool pulak diri nih.hehehe.
Derang kata citer western-style susah nak menang kat Oscars,but that can be changed right?


Siapa bakal menang?Tunggulah lagi 15 jam 46 minit!huhuhu...



Sweet Sixteen to Joanne Teoh!

Dah jadi macam hobi aku pulak dok creditkan orang dalam blog aku.hahaha.
Anyways,semalam birthday kawan aku,Joanne Teoh..!

A frog-lover,as i called her..haha
Sorry for this late entry yea,yesterday i thought i wanna do it,but my mom suruh i tutup laptop jadi tak sempat..huhuT.T

Happy birthday and have a glamorous,awesome,craziest sweet sixteen ever..!

cute like you la,joanne!




goodbye babes part 2

Mulai minggu depan dua orang gurlfwenn aku nak blah dah dari sggs:

Siti Nur Atiqah
  

Nor A'fifa
Sedih tu sedih la jugak,but takkan nak tunjuk kan?hahaha.jatuh maruah diri lol.
So first of all,aku mintak maaf kalau aku ada memaki,mencarut,mencelaka,melatah apa-apa saja yang menyakitkan hati korang.
Secondly,aku mintak maaf sebab tak sempat nak bagi apa-apa as something for you to remember,jadi aku buatlah special post ni.kehkehkeh.
Thirdly,kalau korang pi sana tapi tak recommend laki-laki ensem kat aku,memang naya korang!

Lol and lastly,gonna miss you gurls.hahaha xD

yang perempuan tua berbikini tu bukan aku yek..huhuhu




February 26, 2011

cara nak bagi orang menyampah kat facebook

Disebabkan aku berasa amatlah menyampah dengan apa yang jadi sekarang ni,maka aku nak buat post macam mana nak bagi orang menyampah kat fecebook.

1) Buat macam facebook korang macam twitter.Apa saja kejadah yang jadi dalam setiap saat ,korang tulis sebagai status.Sebagai contoh"Baru bangun tido","Quacker oats aku tak sedap"atau pun"Kucing aku tengah mengiau  sekarang" Kalau boleh,bawak je laptop tu pergi mana-mana dan update every single thing yang jadi.


2) Update pasal Mob Wars, Farmville, atau mana-mana game kat facebook.update pasal level up korang ataupun update pasal korang hilang lembu tempang kat farmville.Kalau boleh,bagi news feed korang tu penuh dengan segala update game-game korang.Tak cukup lagi?Never stop spamming wall kawan korang dan mintak derang tolong korang expand bakery or tolong bagi baja kat korang.

img


3) GuNeW uPpeR dAn LoweRcAsE LetTeRs Eja SeMEw BenDeW saLa. gUNeW DalaM SeTIaP pErKaTaAN.tAk KisAhlA pAsAL ApeW p0wN,gUneW ajErLew CaRa NiEy..LaGI bEZz kALuE TuLesS pAnjAng2,NaK BaGikK MeMbeW kITeW mEnYampAh daN uNFriENd kItEw.


4) Instead of guna facebook chat feature,tulis every single thing kat wall korang.Buat sampai wall derang penuh dengan post korang.

img



5) Sama jugak macam nombor 4,cuma kali ni ambik segala kuiz-kuiz bangang kat facebook seperti "jenama laptop apakah kamu?","Saiz botol susu apa yang patut kamu pakai?"atau apa-apa saja soalan berkaitan dengan kawan korang dan post kat wall kawan korang.Buat sampai penuh wall dia.



6) Sila bagi terlalu banyak informasi sebagai status korang.Bagitau lah satu dunia korang masuk bilik air pakai tuala warna apa,nak pakai sabun warna apa.Bagitaulah satu dunia yang korang baru je bunuh lipas dengan hanya menggunakan kentut korang yang power tu.




OMG.Aku tengah guna tisu Premier untuk mengelap 
hingus aku yang berwarna hijau kekuning-kuningan sebab 
aku selesema sejak 3 jam yang lalu.Rasa menyesal sebab 
makan 8 aiskrim paddle pop perisa vanilla yang ada 
sprinkles warna warni kat kedai pak dollah yang depan 
rumah aku semalam,pada pukul 10.15 malam

tak boleh specific lagi ke?hukhukhuk



7)Combine step 1,2,4,6.





p/s: penulis entry ni tak bertanggungjawab kalau korang di-unfriendkan kat facebook kalau guna cara ni.

Kisah pedang samurai

Okay so,semalam memang mood aku terok gila gila sampai aku rasa otak aku boleh pecah.Sebab apa?Jom recap dulu apa yang jadi pada hari sebelum aku depressed.

Aku cilok pedang samurai abang aku untuk preparation game for the upcoming japanese camp kat sekolah aku nanti.Mak aku dari pukol 6 pagi asyik suruh aku bawak balik pedang tu no matter what.Dan aku pun keep in mind la apa yang mak aku suruh tu.

Tapi bila aku nak balik pukol 4.30 petang,aku baru sedar yang pedang tu tak ada kat aku.Mula la aku gelabah.And as expected,memang mak aku explode macam gila bila aku bagitau dia yang aku TERtinggal pedang tu.

Esok tu aku mai sekolah,cari pedang tu,memang tak jumpa.Mana aku tak bad mood.Aku dah boleh bayangkan rumah aku retak bila mak aku dapat tau yang pedang tu dah hilang.Aku dah boleh bayangkan abang aku jolok Xbox dia dalam mulut aku nanti bila dia tau pedang dia hilang.

Masuk kelas,dari first period sampai rehat dok bad mood ja.Aku jerkah orang yang block my way and tak respond pun kat kelas Fizik bila cikgu tengah cerita pasal budak lelaki asrama yang tak dak baju.Actually,aku fikir banyak sangat perkara negatif sampai aku nangis.muahaha.tapi pandai-pandaila cover,kan?

Tapi last-last,junior aku yang ambik pedang tu bila aku TERtinggal kat kelas semalam.Dia takut hilang dan nanti bagi balik kat aku Isnin ni.

ni la betul namanya pecah otak


Moral of the post:Tumpukan perhatian waktu Fizik.





February 22, 2011

cerita aku dan jay chou

Bukak paper Star semalam ,nampak ni teros  menjerit macam berok mak ye tak cukup sperma .
Jay Chou is back to make me go ga-ga over him again..!
Kato from The Green Hornet nak datang Malaysia...!


ensem tak suami aiii?
Tapi macam biasa,tak boleh pergi sebab ada satu benda yang diberi nama 'exam' telah diwujudkan 7 mac ni.Dasar babi  khinzir tuuuuttt betol la.But kalau exam tak dak pon macam la aku boleh pi.



Mak,nak pergi tengok Jay Chou...!!!

February 20, 2011

kiub pecah otak

Lemme tell you something.Rubik's cube never gets old.Time-time cube ni paling famous is last two years dulu.Asal cikgu takdak or ada dalam kelas je,student slalu amek rubik's cube and start main.Bila dah siap tu,mula lar tunjuk kat kawan-kawan yang lain macam dia dah selesaikan masalah dunia.heheheh.

Aku tak pernah minat rubik's cube ni sebab aku tau aku takkan boleh solve punya.Actually aku pernah solve dengan cara mencabut isi-isi kub tu dan susun balik jadi sama rata.Rasa bangga kejap dengan diri aku ni.

Anyways,rubik's cube bukan ada satu jenis aje tau.Antara gambar-gambar pelik rubik's cube zaman sekarang..
maybe orang yang cipta benda ni colur blind kot..

touch rubik's cube
rubik yang diperbuat daripada different surfaces...so nak main tu kena guna sense of touch la..bestnye boleh main bila bil elektrik tak bayar..

rubiks cube mirror
nampak je stylish..tapi otak pecah bila nak solve..








360 rubik
ini bukan rubik's cube ye..ini rubik's sphere..


Pic
ni lah baru betul pecah otak namanya...hihi

  setiap kali aku nak try solve cube tu,aku akan jadi macam kucing gini:


Okay sebelum aku blah cari suami  ilmu pengetahuan,ada satu fun fact aku nak share ngan korang:

o mak,terkzut aku.




tudung pelik-pelik

Sekarang ni pergi mana-mana pun nampak perempuan melayu asyik pakai tudung yang oh-so-very-out-of-this-world.Sejak terciptanya tudung ekin,tudung mawi,tudung bla bla bla,makin pelik bin ajaib bin hairan aku tengok fesyen tudung yang orang dok pakai sekarang.Pakai tudung pelik-pelik ni pergi Tesco je pon...ingatkan nak pergi rumah menteri negara mana ntah.

Ada lagi tudung yang orang lilit lilit lilit lilit sampai aku tengok pon rasa dah tercekik.Pastu ada fesyen tudung yang ada reben atas kepala pulak.Then ada lagik tudung yang bukan macam tudung.Macam swimming cap pun ada jugak.Nak tunjuk bling bling la tu kat telinga dan leherla tu..

macam ada pau atas kepala je.
tudung separa insaf?
dia ingat tutup aurat tu means tutup rambut je..wataheck.
mungkin dia ni teringin nak berbikini tapi pada masa yang sama nak tutup aurat kot.hahaha

entah hape dato' siti ni pakai atas kepala dia tu..

Memang tak salah berfesyen,tapi biarlah berpada-pada.Janganlah sampai orang tengok kita macam kita ni dari planet marikh or something....Pakai je la tudung-tudung biasa,kan simple?


February 19, 2011

exam is just around the corner!

Bulan exam nak dekat dah.cis...!aku tak study satu haram jadah kot..!This whole 2 month busy ngan japanese club and fencing club.

If aku tak study,meaning aku tak dapat A+ in every subject,meaning mak aku tak bagi boleh keluar pergi tengok wayang lagik.sedih betol.


harap-harap tak jadi macam gini:
Pic

tapi jadi macam gini:
Pic



junkfood?

sejak tiga atau empat hari lalu dada ni asyik rasa sakit ja.Lebih-lebih lagi bila nak inhale oxygen masa ada sinus and lompat setempat.Rib cage aku terasa macam kena block dengan something aku rasa...hummm..negative thoughs dah mula bermain kat kepala hotak aku dah ni...

so just now pergi rumah uncle,who is a doctor.Know what's the cause?Junkfood.Faaaaakkk...lepass merentas desa tadi aku pi beli junkfood kot kat kedai...But before this tak makan pun rasa sakit gak..

Uncle aku cakap,"anak tengah ni selalunya suka makan junkfood".Samalah ngan anak tengah dia.Kami dua orang memang kaki junkfood lar.hhuhuhu.

so i guess imma stop eating junkfood kalau takmau dada ni rasa sakit giler

makan junkfood puas-puas sampai jadik gini.walaweh.

February 18, 2011

never give up.

so last wednesday,something baaaaaaaaaaaaddddddd happened.For me,it was bad.Okay,so here's how the story goes:

The School Play

My group did a last minute job for the play.I mean,our acting is great and stuff,but the time given was 15 minutes.I was so nervous that i thought i'm gonna pee or something.I play as an american and there's like 4 people saying i look like Faizal Tahir.More nervous.Rawe did look handsome too =)heheheMy first scene was so damn long and by the time we got to the second scene.the time is up.For a moment there,i thought my heart stopped beating.There goes my chance to be on broadway,i said to myself.

I was so humiliated, embarrassed,i felt like a total loser and i don't have the guts to get out of the backstage.I think from now on i'm gonna have a stage fright.I don't even know how to face my BM teacher tomorrow and also my friends.I'm gonna put a paper bag over my head.Fun thing was,me and rawe and sara explore a little bit of the clock tower.

Fencing Club

There's just a little bit of misunderstanding and yea,as a president,i take the damn blame you guys give me.

My Purse

I don't know where the hell i left it,i didn't care much of the money,apa yang aku paling nak ialah koleksi tiket wayang aku and gambar jay chou kat dalam tu!

The school play that have gone wrong tu lah yang memainkan major part aku depressed that day.Luckily,beberapa insan yang amatlah berhati mulia bagi kata-kata semangat untuk aku teruskan my acting thingy.Thanks guys,appreciate it so much =))

So you know what's my next step?I'm gonna join the school drama team this monday.



February 15, 2011

trip to penang japanese school

So last sunday,the japanese language society buat trip to Penang Japanese School.I thought  nak blog about my experience there 2 hari lepas,but computer cam babi so aku tunggulah sampai hari ni.

This PJS is so very different from any other school.I mean,even though their classes are quite small,but ada air-con.OMG.even the hall pun.Lagi 10 tapak nak masuk hall,dah rasa dah angin sejuk from air-con kat dalam.walaweh!

Apart from that,ada swimming pool lagi,which make me so very jealous...sekolah aku ada kolam ikan ja.tu pon dah busuk.chehh.And ada some burning house yang cuma ada kat sekolah jepun je(menurut azyra la) and a sink which doesn't look like a sink (aku tak tau macam mana nak explain so...whatevs)

Dekat hall ada satu ceremony which celebrates half adult day and performance memang entertaining even though we all doesn't really understand what they're saying. Pengetua dia pun friendly giler.

Okay...kat sini lah time kitorang terserempak dengan hantu ni...well,its not a ghost actually..it's because we met this guy,and then when we all nak cari dia balik(a.k.a stalk him) we couldn't find him anywhere at all.freaky.

dalam bas on the way nak pergi sekolah
entrance


the classes..



                                                                                






one of the performances



playing at field

here's the proof of the swimming pool i told you bout..

japanese kids

kawaii..!



japanese teens

some of the fun we had in the school...










toodles~!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...