February 6, 2011

Be Ambitious

Hola..!
Saja je nak kongsi beberapa tipis untuk jadi ambitious kat sini...
50% of this aku cilok sikit from internet..lagi 50% idea spontan aku sendiri...hehehe

1)work on it

Yup,kalau korang ada low self-esteem or lack confidence,memang susah nak jadi ambitious .Korang kena sedar yang you are you and since korang takkan jadi orang lain,korang akan belajar untuk sayangi diri sendiri.You are unique!ingat tu!plus,korang ada hak untuk memilih apa yang terbaik untuk diri korang!So,believe in yourself and MAKE SURE semua orang tahu what you're good at

2)Do not be too ambitious

Seriously,social life korang akan terganggu.Balance out your goal and personal life. Kalau kerja banyak sangat nanti stress.I've experienced that..

3)Jangan blame diri sendiri.

Yup,kalau something yang korang dah set untuk capai,tapi tak tercapai,ingat-ingatlah semua tu happen for a reason.If korang blame diri sendiri sangat-sangat,meaning that korang tak dak confidence,macam nombor 1 tadi tu.


 4)be competitive friendly

Pernah tak korang tengok any reality show,and salah satu atau dua contestant nanti kata'i'm here to win this thing,not to make friends'.aku tau banyak sangat dah contestants reality show cakap macam tu sebab aku ni memang tv addict sikit.Merapu je semua tu.Tak dak sapa dalam dunia ni suka a competitive and perangai macam babi punya orang.so...be competitive friendly untuk capai goal


5)Make a list

Buatlah to-do list lepas tu lekat kat mana-mana korang nak,kat dinding tandas pun boleh,as long as korang boleh nampak and tick bila korang dah siap 'task' korang!


p/s:some people maybe panggil korang workaholic.buat tak dengar je apa yang depa kata.Keep up dengan social life korang,but never stop chasing your dreams,and bila dengar ja komen-komen sial tu,just smile and say,"fuck you."

Pic
jadilah ambitious seperti paper plane ni...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...