February 20, 2011

kiub pecah otak

Lemme tell you something.Rubik's cube never gets old.Time-time cube ni paling famous is last two years dulu.Asal cikgu takdak or ada dalam kelas je,student slalu amek rubik's cube and start main.Bila dah siap tu,mula lar tunjuk kat kawan-kawan yang lain macam dia dah selesaikan masalah dunia.heheheh.

Aku tak pernah minat rubik's cube ni sebab aku tau aku takkan boleh solve punya.Actually aku pernah solve dengan cara mencabut isi-isi kub tu dan susun balik jadi sama rata.Rasa bangga kejap dengan diri aku ni.

Anyways,rubik's cube bukan ada satu jenis aje tau.Antara gambar-gambar pelik rubik's cube zaman sekarang..
maybe orang yang cipta benda ni colur blind kot..

touch rubik's cube
rubik yang diperbuat daripada different surfaces...so nak main tu kena guna sense of touch la..bestnye boleh main bila bil elektrik tak bayar..

rubiks cube mirror
nampak je stylish..tapi otak pecah bila nak solve..








360 rubik
ini bukan rubik's cube ye..ini rubik's sphere..


Pic
ni lah baru betul pecah otak namanya...hihi

  setiap kali aku nak try solve cube tu,aku akan jadi macam kucing gini:


Okay sebelum aku blah cari suami  ilmu pengetahuan,ada satu fun fact aku nak share ngan korang:

o mak,terkzut aku.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...