February 20, 2011

tudung pelik-pelik

Sekarang ni pergi mana-mana pun nampak perempuan melayu asyik pakai tudung yang oh-so-very-out-of-this-world.Sejak terciptanya tudung ekin,tudung mawi,tudung bla bla bla,makin pelik bin ajaib bin hairan aku tengok fesyen tudung yang orang dok pakai sekarang.Pakai tudung pelik-pelik ni pergi Tesco je pon...ingatkan nak pergi rumah menteri negara mana ntah.

Ada lagi tudung yang orang lilit lilit lilit lilit sampai aku tengok pon rasa dah tercekik.Pastu ada fesyen tudung yang ada reben atas kepala pulak.Then ada lagik tudung yang bukan macam tudung.Macam swimming cap pun ada jugak.Nak tunjuk bling bling la tu kat telinga dan leherla tu..

macam ada pau atas kepala je.
tudung separa insaf?
dia ingat tutup aurat tu means tutup rambut je..wataheck.
mungkin dia ni teringin nak berbikini tapi pada masa yang sama nak tutup aurat kot.hahaha

entah hape dato' siti ni pakai atas kepala dia tu..

Memang tak salah berfesyen,tapi biarlah berpada-pada.Janganlah sampai orang tengok kita macam kita ni dari planet marikh or something....Pakai je la tudung-tudung biasa,kan simple?


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...