March 27, 2011

hello kitty bike

Aku tengah explore the net until aku stumble upon something:


Pic




I go,'What the fuck is that shit?!'.Seriously,a hello kitty motorbike?what do you want seven year olds to ride it?Okay,it may be cute and oh very princessy,but what if a dude ride it?wouldn't it will look..you know,FAGGY?!see that dude on the left of the picture?yeah,wearing the hello kitty jacket?Are you fuckin kidding me?Wahai kaum lelaki sekalian,nak ke pakai jacket macam tu dan naik motor hello kitty around town?Trust me,you never gonna have a girlfriend kalau macam tu.Even if you do,it's because of the motorbike.

So maybe this motorbike is for girls yang you know,too damn feakin' girlish dan cuma nak tunjuk kat satu dunia yang motorbike dia sangatlah unik?

I don't know what you think bout that motorbike but for me,meh,i don't like it.thankyouverymuch=)

March 26, 2011

earth hour

Reason aku online petang ni ialah sebab malam ni aku tak boleh guna electrical devices dan benda yang contribute kepada global warming.Malam ni pukul 8.30 sampai 9.30 ialah earth hour,di mana kita digalakkan menutup semua lampu dan segala benda-benda elektrik yang lain demi mengurangkan pemanasan global.yep,aku tengah cakap macam pro.ada masalah?


Aku rasa aku cuma akan tutup lampu dan kipas dan charger phone tak guna aku dalam bilik aku jer.Kan best kalau satu rumah aku jadi gelap on that hour,and then dalam gelap kita boleh buat macam-macam,except buat anak.Like sharing stories,playing some games in the dark.Isn't that kinda fun?But since my family nak guna electrical devices sangat,nampaknya aku soranglah yang take part in this campaign.Nothing fun to do meh,,so aku mungkin buat props for our drama team in the dark or maybe make myself depress lol.

So di sini aku nak menegaskan kepada semua orang supaya take part in Earth Hour.Kalau boleh extendla sedikit masa menutup lampu tu.It may cool down the global warming.


confessions of an outcast


First of all,aku tak nak cakap pasal marks aku for this mid term exam.let's just pretend that it never happens.yayy.Kat sekolah,aku memang jaga reputation aku.some of you might don't give a shit about it but i do.i totally do.You see,kat kelas aku ada lekat this ninja made out of cardboard(aku tak nak buang lepas camp japanese tu)and every 5 minutes or so,it will fall down sebab tape tak cukup nak lekat.Somehow,aku boleh relatekan diri aku dengan ninja tu.

It's like bila aku make something stupid,or a fuckass lame joke i will stand out in the class.For 5 minutes.And then my spotlight is gone.Like the damn ninja.Cuma berada kat atas board untuk masa yang terlampau singkat keudian jatuh dan kena tunggu orang lekat dia kat atas balik.

The only difference between me and the ninja is that i don't have to wait for someone to put me on top back.I could fucking made me be in the middle of the spotlight by myself.The ninja need a better tape and i need a better me.

Semalam one of my juniors said to me,"kakak ni selalu senyum je".I smiled back and said,"of course..!"
Honestly,i was faking it.I might be smiling but inside,there's nothing could describe it.


Lately i have been dealing with some teen issues.Tak pernah aku terfikir aku akan alami isu-isu remaja yang aku anggap leceh ni.When i told my bunch of friends bout it,i felt much better =)Not only that,i think i have to control my temper.Shizz last year i never give a shit on what anyone says.But now i do.Especially sorang pompuan ni.Damn her.

Someday,orang-orang yang selalu dapat spotlight or attention dalam hidup akan hilang semua populariti yang dia ada dan orang yang cuma dapat spotlight untuk masa yang singkat atau tak pernah dapat will rise on top.Who knows,orang yang selalu dapat spotlight will be working under my ass washing my car.lol.


Entry ni hanya untuk meluahkan perasaan aku sebagai outcast dalam hidup ni.i'm tired and sick of being an outcast,bitches.and imma gonna do something bout it.




March 22, 2011

Tonight

             

Aku curi-curi buka computer hari ni just nak tengok vid ni,and it was worth it.
ohmygawd,it was AWESOME!!!
and daesung is HOT in there.and hell yeah,i mean it.
cuma yang tak hotnya ialah daesung make out with some slutty woman in that vid.

Anyways,i wanna thanks Farah for telling me about this new vid of theirs.My nose are bleeeding and i keep replaying daesung's scene for 20 minutes.

Oh,daesung =)))





March 20, 2011

Loser like me

I just found out my new inspirational song.It's 'loser like me' by the glee casts.It is so awesome and as i say,very inspiring.Check this out-                                                                                                                                                                                        





Just go ahead and hate on me run your mouth

So everyone can hear

Hit me with the worst you've got and knock me down

Baby I don't care
Keep it up and soon enough you'll figure out
You wanna be, you wanna be
A loser like me
A loser like me

I love that part so much.It reminded me of haters and the only thing that i should do is,never give a single shit about it and concentrate on what my interests are.

Haters gonna hate,right?



Rango and steamboat =D

Finally dapat jugak aku tengok movie this holiday.And it's Rango..!Woot woot!
Sebelum citer tu start,aku,atiqah,athirah and adik dia pergi Johny's for steamboat.I never knew Queensbay ada restoran steamboat lol!memang aku tak layak duduk penang muahaha.

The steamboat was nice even though it's kinda hot.Hehe..suma orang berebut nak masukkan seafoods dala periuk tuh.

inside Johny's


my chocolate float =)
delicious steamboat..






So after that,we went to watch Rango xD.For me,it was pretty good.The storyline was nice,the jokes were funny and i don't think it was a waste of money spending on it.It was worth watching.And i must say,i really love the four owl that always sings and play musical instruments throughout the whole story =)

And so,satu lagi tiket wayang ditambah ke collection tiket aku.Yippee =)



March 19, 2011

You might not know this.

1.I'm a moovie-gooer.Aku takkan puas hati selagi aku tak tengok at least satu movie waktu cuti-cuti sekolah.

2.I'm a crappy photographer.I still didn't get it why orang yang tak professional boleh own a fuckin' dslr or slr or drsl or whatever.My camera may be a little old,but as long as it captures nice moments in my life,then that is perfect.

3.I hate to be ignored.Kalau aku tanya soalan especially soalan yang berkaitan dengan pelajaran dan orang tu buat bodo macam aku ni tak wujud,i'm gonna be so pissed off.Like real pissed off.

4.Sometimes i compare myself to others.

5.I need my spotlight.Especially in drama.

6.I laugh at my own fuckass lame jokes because i'm confident that they are funny.well at least,funny to me.

7.My oral test are like,not done yet.*applause*

8.How i wish i could read the music sheets.

9.I wish my school have a glee club.I don't care if i get slushied by those mofos,as long as i have a place to shine.

10.I hate sluts who are being fake just to get a douche attention.The only thing that they deserve is a handjob from edward scissorhands.

11. I'm getting lazier and lazier to draw comics and stuff because i'm not gonna be as super-artistic as someone in my class.

12.Yes,i am fuckin' jealous for people yang dapat attention without contributing a single fuck in this world.

13.I'm a little pissed off when i say 'hi' to people they didn't even say 'hi' back or smile back.Instead,they're like looking at me like i'm some sort of a fucktard or something.Thanks guys for making me look like such an idiot.

14.I'm being as sarcastic and straight forward here coz i am me.You got a problem dengan some things that i've just mentioned?well deal with it.Kalau still tak puas hati,datang cari aku and say it to my own damn face!






Banana =.="


What the hell.Korang ingat ni kereta yang dicat ngan warna biru ke?


It's actually a life-sized car which is build out of play-doh.And guess how many buckets of play-doh yang derang guna untuk cipta benda ni?10,000.That's like,$10,000!Damn,i can't even make a banana out of play-doh =.="


worst music vid?


Aku tak taula pasal korang tapi lately kat facebook banyak orang post satu youtube video,Friday "nyanyian" Rebecca Black.

So here's the thing-reason aku letak inverted comas kat 'nyanyian' tu adalah sebab Rebecca tak boleh nyanyi.at all.It's not that aku nak kata aku bagus or whatthefuckever,tapi aku rasa satu dunia boleh setuju dengan statement aku tadi.

Not only that,have you watch her vid?Kalau belum lagik,silalah tengok:-





Rasa nak cekik diri pulak bila post vid ni kat blog aku.Yep,aku rasa 3 minit dan 48 saat telah dibazir dengan hanya tengok vid ni.Not only that,lyrics dia pun 'menggelikan hati'.

Dia berdiri kat bus stop,tetiba kawan dia datang ambik.Wha-?Sambil-sambil tu dia "nyanyi"
Kickin’ in the front seat
Sittin’ in the back seat
Gotta make my mind up
Which seat can I take?

there,u got a seat!
Bangang giler taktau seat mana nak duduk.Dan selama satu minit dia asyik ulang binatang nih:
Partyin’, partyin’ (Yeah)
Fun, fun, fun, fun

Dia baru umur 14 tahun dan nak parti lebeh-lebeh?!1And who the hell rapper dalam tu?!Mana dia nak pergi ngan kereta tu?
entah-entah dia pun nak party dengan Rebecca?


Melalaui lirik ni,apa yang aku faham ialah...
Yesterday was Thursday, Thursday
Today i-is Friday, Friday (Partyin’)
 Tomorrow is Saturday
And Sunday comes after...wards


Rebecca is a freakin' singing calendar!


Adakah video  ini menjawab persoalan "which is the worst video ever made?"Probably.Adakah Rebecca is the new Justin Bieber sebab dia asyik kata Friday Friday Friday instead of Baby Baby Baby dan featuring rapper dalam vid supaya lebih famous?Maybe.Has the music world been fucked up?Hell yes.


March 18, 2011

i am SO invisible


Ok hi,somehow aku rasa diri aku terlalu kecik kat dunia ni or sometimes aku rasa invisible to others.

Subjek-subjek kat sekolah

aku tau sebagai beginner kat form 4 ni susah,but day by day subjek yang aku tengah study ni makin haram jadah gila taik punya tak boleh masuk hotakk aku.Lebih separuh daripada kelas aku are geniuses.I don't have a single clue macam mana derang boleh paham topik-topik yang cikgu tengah ajaq kat depan.Biology?Chemistry?Physics?Man,i used to mispelled those three words.Apatah lagi nak paham topik-topik dalam tu.

Sukan

I can't even complete a single run around the small school field.Like hello,siput mengandung pun lagi laju daripada aku.But i try not to be the last bila aku tengah lari.But aku boleh buat marche,rompre,launch and  coached the fencing club on Fridays and still ada insan-insan yang memang baik masih tak percaya muka aku ni president of fencing club.Eat.My.Fart!

Art

Toksah dok cakap.There is someone else yang better daripada aku yang lukisan dia memang breathtaking gila.Dia memang creative dari aku dah tau semua selok belok lukisan walaupun yang graphic punya.Aku try nak blend in dalam devianart,tapi bila aku masuk je website dia,aku terus tutup webpage.I just can't create a drawing like those dalam tuh.Aku mungkin boleh control the pencil i'm using bila melukis,but using paint?I'm dead.

Music

Music?Hell,i don't even know Mozart is a human until 15 minutes ago.In my class there were like a bunch of kids yang ambik music and really good at it,and ada sorang drummer for band.Kalau aku, tengok music sheet pun aku rasa macam tengok kod rahsia.But aku suka menyanyi =)(okay that is so random)


Drama

Yeaayy,akhirnya sampai jugak kat part yang aku passionate about.But who the hell notice?!Abang aku selalu dapate spotlight for drama kat university dia,parents aku marah aku sebab aku kena pergi sekolah waktu cuti untuk practice and i'm dying to have a lead role!
When it comes to drama or whatever that involves performing on stage,i'm competitive about it.i'm dead competitive.


So the only thing aku contribute kat kelas aku(or maybe to the whole world) is just a fuckass lame joke yang semua orang buat-buat gelak or maybe gelak sebab aku gelak,and also changing the damn board sebanyak 3 kali supaya takdak sapa blame the board again bila dapat kelas terkotor lagi.

Damn,somehow i love being sarcastic when i'm in a bad mood.But that's not a good thing.Hell,that don't even make people see me as not invisible.But whathtefuckever,i love being sarcastic =)


I've tried my best redoing the class timetable,duty roster,a new section for board,new things for sudut nilam, and kalau sesapa complain negative things about that,i'm going to pissed off,real pissed off.

that is SO me.

March 17, 2011

Singapore Lychee or Rambutan?


Just in case you just get out of jail or have been living under a rock,buah rambutan that all Malaysian are proud of,dipanggil Singapore Lychee kat America.Whoa,lembu punya susu,sapi dapat nama.Sama la jugak Switzerland tak tanam cocoa,tapi dapat nama Swiss chocolate dan England tak tanam teh tapi dapat nama England tea.Apa kejadahnya ni?


Malaysia punya rambutan,Singapore dapat nama

What if,kalau dah satu dunia panggil rambutan(which is originally from Malaysia,duh.)Singapore lychee?And then bila we Malaysian kata yang singaporean lychee actually is from Malaysia and it is called rambutan?

Tak ke rasa menyampah bila benda milik kita,contohnya A,dinamakan B?okay tak paham pun tak pa actually.Yang aku tak puas hati sekarang Singapore yang tak contribute apa-apa dalam menanam rambutan from the start tetiba ja dapat nama.Entah-entah Malaysia would be known for nothing nanti.

So as a conclusion,aku nak rambutan kita digelar sebagai RAMBUTAN dan bukannya SINGAPORE LYCHEE or anything else.



March 16, 2011

Three random things to say.

Okay first of all , aku seriously,heterogeneously kena keluar dari rumah aku dan tengok wayang during cuti sekolah ni.Hari ni mak long aku bawa adik aku pergi tengok Rango,dan aku tak boleh ikut sebab aku ada drama practice kat sekolah.Well,even though aku ikot pun,macam la mak long aku nak bawak aku kan.I am so freakin jealous sebab derang pergi tengok wayang!Since i'm a moovie gooer,oh hell to the no aku nak terlepas tngok movie this school holidays.I'm planning to go watch movie this Friday or Sunday.Anyone nak ikot?Lol aku tak sure lagi,but i'm making that happen,bitches!


Secondly,timetable kelas and duty roster kelas pun hampir siap.Get ready to be wow-ed.Lol over.as if la kaa.4 Mutiara,there will be a new section at our 'epic' board.So harap-harap dengan benda-benda baru ni,kita takkan dapat kelas terotor buat kali keempat.


Thirdly,


i don't need to be a slut to get a hot guy's attention.imma chill.

yup,i really don't give a shit on what you're telling me






March 15, 2011

What seems like forever



-masa tengah beratur panjang nak beli makanan kat kantin

-bila tengah beratur beli tiket wayang

-bila ada tusyen 2 jam++

-bila ada subjek yang kita tak suka diajar
-bila time exam

-bila masuk high school

-bila tunggu orang tak punctual

-bila dalam enviroment baru dan rasa disisihkan.

-bila kena buat kerja sekolah

-bila kena stayback kat sekolah.

-bila nak tunggu end of year.


March 14, 2011

French toast~




Hari ni aku puasa,which means aku tak boleh outing ngan kawan-kawan at Queensbay.Yeah,even if aku tak puasa pun,mak aku takkan bagi punya.Starting tomorrow aku akan jadi busy sikit.Esok sampai jumaat kena pergi sekolah dari 8 sampai 1.30 for drama practice.I hope i get a great role in improving my reputation lepas apa yang jadi waktu pementasan komsas dulu.Plus,i'm making a comeback.

Okay so hari ni nak post pasal something yang i couldn't get rid out off my head since aku bangun pukul 12 tengah hari tadi.Dahlah puasa,terfikir pasal 'something' ni menambahkan kelaparan aku pulak.Ish.So apakah 'something' yang aku kempunan nak sangat tu?

French Toast
FRENCH TOAST~

Omegash,lama sangat tak makan french toast and now time macam ni jugak la aku fantasizing about it~
So kalau sesapa yang lapar sekarang or sekadar nak cuba for fun,inilah resepinya..


French Toast Recipe

INGREDIENTS

  • 4 eggs
  • 2/3 cup milk
  • 2 teaspoons of cinnamon
  • 8 thick slices of 2-day-old bread, better if slightly stale
  • Butter
  • Maple syrup

METHOD

1 Beat eggs, milk, and cinnamon together. If using, add orange zest. Whisk until well blended. Pour into a shallow bowl.
2 Dip each slice of bread into the egg mixture, allowing bread to soak up some of the mixture. Melt some butter (or use vegetable oil) over a large skillet on medium high heat. Add as many slices of bread onto the skillet as will fit at a time. Fry until brown on both sides, flipping the bread when necessary.
3 Serve hot with butter, maple syrup, and if available, fresh berries.

dicilok daripada simplyrecipes.com.Apa ingat aku rajin sangat ke nak karang ingredients dengan methods dia?Muahaha..

Rasa macam heaven kalau makan french toast dengan berries kat atas,tambah plak dengan a cup of hot chocolate or coffee time pagi-pagi pukul 8 gitu.Fuhh!And lastly,raise your hand up and shout,

















March 13, 2011

Japanese camp


Semalam memang penat gila gila.Actually semalam ada Japanese Camp kat sekolah and i'm one of the presentors kat sana so kenanlah bangun awal,pergi sana awal and balik lambat.

Bangun-bangun terus mandi,pack all my stuffs and props,terus blah pergi sekolah and makan breakfast on the way.Bila sampai sekolah jer,i went to my station,which is kat padang and set up everything with my friends(well not everything,actually)




Long story short,bila semua participants dari sekolah lain datang,they had some ice-breaking thingy,and derang datang group by group to our stations(which is the action station).Firstly,mine and joanne's presentation are good,the participants get our joke and memang enjoy gila-gila bila main games at our station.And by the time group kedua and ketiga datang,everything messed up already.After that,comes the fourth,fifth and so on to our station.


Games in our station:

the you-gotta-get-through-this-tali-rafia game





I have to thank jia ying for giving me a chance to explain this to them.
And the most question asked there was,"why do we have to take out our shoes?",then i replied,"because you have to." i guess i should've replied,"because i said so".lol.It's fun to spray water at them who broke some rules while playing the games you know.I saw this one dude,showing off his acrobatic skills when he wanna get through the tali rafia.Wow,didn't see that coming.

Find the sensory organs game




It's quite funny too.You gotta find the sensory organs in a box of flour,then you gotta stick it on a mahjong paper,and you create a very,very weird faces.



Throwing shurikens game






This one is quite chaotic,as the have to find the shurikens inside sand,then hop on one feet untill they reach a point where they have to throw it inside a wastepaper basket.Met some dudes who really,really,really hate justin bieber there.joy!It's good to know that there are some people who are on our side,by the way.

the bento we ate
At the end of the day,i was freaking tired,and i guess i'm not the only one.My eyes are burning and voila,aku dapat sunburn.urgh.tak suka!
group pic!
So as a conclusion,i think that last year's camp is better.Plus,aku harap yang aku boleh participate dalam Bon Odori this July dan next year punya camp lebih best daripada this year punya.




March 11, 2011

Sakit hati yang amat.


Mai letak muka tu dekat denga skrin laptop jap.Hari ni nak citer pasal kesakitan hati.Kesakitan hati as in like what?okay,mai aku gitau pasal situasi yang memang bagi aku sakit hati yang amat.

So here the story goes:

Kena bala sikit dah dapat perhatian satu dunia.Like whattafark?Okay maybe kau kena tikam sikit sampai nak kencing pun kena terjerit-jerit,but it's just for one freaking day!And then the next day,semua orang dari segala pelusuk dunia ni tanya macam mana keadaan kau.Sampai dapat call from someone,sampai orang datang melawat,sampai kena Skype.Whoa,whoa,whoa,aku yang setiap bulan mesti je ada certain days aku bersin macam nak rak,muscle stiffness,and segala bala yang tengah timpa aku almost everyday,which aku assume berjuta kali ganda lagi sakit daripada tikaman dia,tak da sapa mau kisah pun.


Plus,bila dia dapat 100% dalam exam +maths untuk spm trial and also dapat grand prize for public speaking peringkat sekolah,kecoh satu kampung pasal "kejayaan" dia.In fact,sampai sekarang pun orang tengah ungkit lagi.And now,you guys assume aku kena dapat 100%gak untuk +maths?Like excuse me,exam baru-baru ni pun aku tak tau apa aku merapu kat kertas +maths,ni nak suruh aku dapat 100%?!Oh kalau dia makan taik aku pun kena makan taik la?


Bila dia jadi ketua kelas untuk kuliah dia(or whatthefuckever you call it),semua orang look up to him macam dia baru je selamatkan dunia ni daripada malapateka.Bila aku bagitau orang yang aku president for fencing club,woah,bukan main beribu lagi yang maki,mencarut,marah sebab kenapa kau aktif sangat,perli and banyak lagi.


And guess what,orang makin suka dia sebab dia orang teater kat universiti dia.Wait,what?!So bila dia aktif teaterla,orang mula cakap pasal dia,tak habis-habis nak relate dia dengan minah-minah teater yang lain,tak sabar nak tengok video dia berlakon.Bila aku nak stayback kat sekolah sebab aku masuk drama,semua orang mengeluh,membebel sebab aku aku aktif sangat.

you're a man slut.

Fuuh,aku boleh go on and on pasal jantan yang selalu dapat attention no matter fucking what.Bukan nak kata aku jealous(okay maybe sikit ja),but apa saja perkara baik yang aku contribute kat orang tak pernah orang nak ingat,tapi bila aku buat salah sikit,semua orang tak pernah lupa.Like the other day,bila dapat kelas terkotor,board is to blame.Siapa lagi yang in charge of board?Duh,aku.

Sometimes aku rasa kucing kurap yang selalu datang rumah aku lebih memahami aku.
And i secretely wish that my-life-changer-guy yang i knew was here and tell me how special i am.Where the hell are you?
Maybe some of you yang baca post ni kenal lelaki yang aku tengah maki ni.But do i even give a shit?Hell no.Imma chill.

Aku dah mula ada surname aku sendiri,which is "the-invisible-to-all-hot-guys-girl"
Because it's true.

March 6, 2011

stop that shit.


Rasanya benda ni dah lama sangat jadik kat facebook mahupun real life.Dah sampai jadik fenomena semula jadi plak kat seluruh dunia.Fenomena semula jadi yang dibuat-buat.Tiap kali tengok sesetengah gambar-gambar perempuan kat facebook ataupun bila nak tangkap gambar orang ke,mesti ada punya fenomena ni.Tak pernah terlepas pon walau sehari.Apakah fenomena yang aku tengah merepek ni?


FENOMENA DUCKFACE!

Serious banyak gila babi gambar duckface yang dibuat oleh kaum wanita khususnya remaja kat facebook.wajib ada punya.Biasanya yang buat muka duckface ni orang yang tak reti nak senyum elok-elok,berdiri depan cermin tandas dengan lighting yang extra,pastu tangkap gambar diri sendiri.
Aku tengok pon aku rasa jijik dan rasanya pungkok duck pon lagi cute la.Korang ingat buat muka lagi terok macam itik mereng tu boleh dapat perhatian lelaki hot la?(actually memang dapat perhatian lelaki hot pun,tambah-tambah yang tak ada otak)Whathefork?

Sesiapa yang kata bila buat 'duckface' tu menambahkan kecomelan ,memang sumpah salah gila taik.
Adakah 'duckface' ni menunjukkan rupa semulajadi manusia?
oh,hell to the no!
nampak macam baru kena tumbuk kat mulut dah lebamnya tak nampak tanda-tanda nak hilang adalah.
Takkan korang tak rasa awkward bila menjiuhkan bibir depan kamera?Aku yang pernah try buat sorang-sorang ni pun rasa malu gila siot dengan diri sendiri bila buat muka cam gitu.Rasa macam nak taubat bila buat muka tu.

Jangan ingat perempuan ja buat.Laki pun ada sekali:

OHMASHIT!
tidakkah kalian berasa loya yang teramat bila tengok lelaki buat muka duckface?Rasa macam kita buat salah pulak bila tengok gambar macam gini.

itik bengang kata:stop that shit!
Kalau korang rasa terpikat nak buat duckface tapi tak tau macam mana,ini adalah steps yang diperlukan:

  1. buat-buat macam nak muntah
  2. buat muka nak cium orang.
  3. buatlah peace sign untuk menambahkan lagi korang punya so called cuteness
  4. untuk menambahkan kualiti gambar,tangkap depan cermin(cermin tandas pun boleh gak)
  5. tangkap gambar
  6. Congrats! you're now a fucktard!

jomlah try bersama-sama.muahaha.Pfft.whatahell.
Sampai bila bila bila bila pun,duckface tak pernah attractive.Apa perasaan korang bila ada lelaki hot yang tengok pro pic korang yang ada muka duckface dan derang kata,"minah ni tak cukup keperluan kasih sayang ke ape dok buat muka cam gitu?".Kan dah kena kat muka sendirik.hehehe.

so sebagai penutup,this is something i wanna tell -

STOP MAKING THE DAMN DUCKFACE
YOU DON'T LOOK ATTRACTIVE.
YOU LOOK STUPID.
REALLY,REALLY,STUPID.



March 5, 2011

Oh Sheetz.

Minggu depan exam.Seriously rasa macam nak cekik diri sendiri ngan benang.Is not that aku tak ready or anythig,it's just that self-confidence aku nak jawab exam dah turun dengan mendadak.You know,the first exam for form four.Paper paling aku takut ialah chemistry.There,i said it.First day exam cuma seni je.And then last day +maths,maths,bio,fizik.Gila bapakk pecahlah sel-sel dalam otak aku nanti.Kalau aku tak pass exam,means aku tak boleh pi kluar tengok wayang.Means koleksi tiket wayang pun bakal berkurangan.Also,kalau aku tak pass exam,means aku akan jarang stayback for fencing and drama.Oh sheetz.

Something nice happened semalam bila aku stayback for fencing.Aisha datang..!woot!She's my awe-some former fencing president!Dia bagi file fencing club and now,kerja untuk mengupdate file tu dalam progress.ngee~

Mulai minggu depan and minggu satu lagik,aku akan jadi lagi busy dari orang opis yang mai kerja bukak facebook je.Isnin stayback for drama.Selasa sampai Khamis exam.Jumaat stayback lagi untuk japanese camp.
Then dalam minggu cuti lak,Selasa sampai Jumaat kena datang sekolah untuk drama.Mak aku naik hangin bila tau pasal ni kot.Nasib baik rumah tak hancoq runtuh.Double sheetz.



just for you, exam.




March 1, 2011

Tidak ku sangka

Sedih.Sedih sangat-sangat.Sedih sebab True Grit tak menang satu haram pun kat Oscars.Citer tu best gila bapakk samai aku tengok tiga kali,tapi satu award pun tak menang.Hampehh..

Award Best Picture jatuh kepada citer'The King's Speech'.Nasib baik bukan Black Swan.Kalau tak dah lama aku terjun tingkap.Apa-apa pun,at least citer tu best la jugak...(tapi still tak boleh menandingi True Grit)


Semalam balik-balik tusyen je terus tengok Oscars tapi kejap jer.Lagi sedih.Ada part yang baest,ada part yang tak best(Melissa Leo pi maki and James and Anne hosting is boooo-ring.)Dan sekarang aku masih sedih yang True Grit tak menang.

filem yang sepatutnya menangTT.TT

you have awesome talent!




nasib baik tak nangis macam gini lol
Next, aku still blank untuk meeting fencing club esok.Meeting tiap 3 minggu sekali,macamla aku ada banyak sangat yang nak cakap.chehh..=.=".

Kelas still tak bagi buku-buku kat aku lagik untuk sudut nilam.Nanti bila aku dah nak nazak,baru bagi ye.

Dan akhir sekali,aku masih sedih yangTrue Grit tak menang. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...