March 14, 2011

French toast~




Hari ni aku puasa,which means aku tak boleh outing ngan kawan-kawan at Queensbay.Yeah,even if aku tak puasa pun,mak aku takkan bagi punya.Starting tomorrow aku akan jadi busy sikit.Esok sampai jumaat kena pergi sekolah dari 8 sampai 1.30 for drama practice.I hope i get a great role in improving my reputation lepas apa yang jadi waktu pementasan komsas dulu.Plus,i'm making a comeback.

Okay so hari ni nak post pasal something yang i couldn't get rid out off my head since aku bangun pukul 12 tengah hari tadi.Dahlah puasa,terfikir pasal 'something' ni menambahkan kelaparan aku pulak.Ish.So apakah 'something' yang aku kempunan nak sangat tu?

French Toast
FRENCH TOAST~

Omegash,lama sangat tak makan french toast and now time macam ni jugak la aku fantasizing about it~
So kalau sesapa yang lapar sekarang or sekadar nak cuba for fun,inilah resepinya..


French Toast Recipe

INGREDIENTS

  • 4 eggs
  • 2/3 cup milk
  • 2 teaspoons of cinnamon
  • 8 thick slices of 2-day-old bread, better if slightly stale
  • Butter
  • Maple syrup

METHOD

1 Beat eggs, milk, and cinnamon together. If using, add orange zest. Whisk until well blended. Pour into a shallow bowl.
2 Dip each slice of bread into the egg mixture, allowing bread to soak up some of the mixture. Melt some butter (or use vegetable oil) over a large skillet on medium high heat. Add as many slices of bread onto the skillet as will fit at a time. Fry until brown on both sides, flipping the bread when necessary.
3 Serve hot with butter, maple syrup, and if available, fresh berries.

dicilok daripada simplyrecipes.com.Apa ingat aku rajin sangat ke nak karang ingredients dengan methods dia?Muahaha..

Rasa macam heaven kalau makan french toast dengan berries kat atas,tambah plak dengan a cup of hot chocolate or coffee time pagi-pagi pukul 8 gitu.Fuhh!And lastly,raise your hand up and shout,

















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...