March 17, 2011

Singapore Lychee or Rambutan?


Just in case you just get out of jail or have been living under a rock,buah rambutan that all Malaysian are proud of,dipanggil Singapore Lychee kat America.Whoa,lembu punya susu,sapi dapat nama.Sama la jugak Switzerland tak tanam cocoa,tapi dapat nama Swiss chocolate dan England tak tanam teh tapi dapat nama England tea.Apa kejadahnya ni?


Malaysia punya rambutan,Singapore dapat nama

What if,kalau dah satu dunia panggil rambutan(which is originally from Malaysia,duh.)Singapore lychee?And then bila we Malaysian kata yang singaporean lychee actually is from Malaysia and it is called rambutan?

Tak ke rasa menyampah bila benda milik kita,contohnya A,dinamakan B?okay tak paham pun tak pa actually.Yang aku tak puas hati sekarang Singapore yang tak contribute apa-apa dalam menanam rambutan from the start tetiba ja dapat nama.Entah-entah Malaysia would be known for nothing nanti.

So as a conclusion,aku nak rambutan kita digelar sebagai RAMBUTAN dan bukannya SINGAPORE LYCHEE or anything else.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...