April 30, 2011

fight till you see the sunlight.


Yayy.Aku tukar link baru.Again.For the third time.Jealous much?You better be.Sekarang bila ada link baru  ni,bolehla aku hidup tenteram sikit muahaha.

Okay nvm.Tak pennting pun.Exam lagi penting.Tidoq berkali-kali ganda penting.Hari ni ingatkan nak belajaq lepas tuition pukul 10 pagi,entah-entah tertidoq sampai pukol 1pm.Bagoiiihh.Balik tuition pukol 5,lepas tu tidaq lagi smpai pukol 7pm.Jealous la lagik.Muahahaha.Kay fine,aku akan belajaq lepas aku onlne.Kot.

Oh,and thanks to rawe sunny sebab kreditkan aku kat blog dia.ngee~

Aku tukar link tumblr aku gak -gleekonthespot silalah follow ye =)

Sekarang ni aku nak pergi buru Atiqah Hamzah sat,nak suruh dia buat header baru untuk blog aku. Again.

does this pic makes any sense to you?

kritikan tak berguna.

"Eh pakai glasses cepat "

"Ohh,permulaan cerita dia best"

"Nanti burung tu kena kidnap"

"Budak pompuan tu la yang jaga burung tu"

"Budak tu tau mana burung tu."

"Budak tu rasa kesian kat semua burung tu"

"Semua burung tu hilang"

"Betoi la apa abang Syafiq kata,muzik dia memang best."

"Suara penyanyi tu sedap la"

"Suara dia macam Scar dari Lion King"

"Nanti depa lawan burung jahat tu"

"HAHAHAHAHAHAHAHAHA"

"Dia kan mana boleh terbang"

"Pasaipa dia tak---


WEYY SHUT THE FUCK UP LA I AM TRYINH TO WAATCH THE DAMN MOVIE,BUKAN NAK DENGAQ SEGALA KRITIKAN ANG PASAI MOVIE TU!!!DEYY!!!!!!

Seriously,aku sampai mati takkan support perbualan dalam cinema.


the royal wedding.


The day of the month that people keep talking bout - The royal wedding of Prince William and Kate Middleton.
Aku tak sempat nak tengok live jadi aku follow la delayed telecast ngan updates dia kat google.Love story both of them are like a fairytale come to life.A prince fell in love with a girl next door.How sweet.



Suasana sepanjang perkahwinan tu pun meriah gila.Ada orang paint muka dia la,fancy dress la,crazy cupcakes la,and stuffs.
And not to forget,ciuman kat balkoni tu yang sekarang dok penuh kat web - 

Oh satu lagik,wedding dress Kate memang cantik dan simple hari tu dan tak penuh ngan aksesori.I like =)



And here i am,fantasizing about my own prince.


Rio


Semalam mak aku dah plan nak bawak aku pergi jumpa dentist nak buat braces.Oh man,aku benci dentists!Especially dentist yang mak aku dah set up untuk aku.Mak aku kata he is a very good dentist,aku kata,he is a devilish dentist.Mana aku tak benci dia,tangan dah la dok dalam mulut aku,lepastu dok beletiaq yang aku kena gosok gigi 27000 kali sehari,kenapa aku ada lubang-lubang kat gigi aku.Woi hello,shut up la,your hand is in my mouth!
ya,boleh la katakan dentist tu buat kat aku macam ni.


Dah la 'date' aku ngan dentist pukul 3,meaning that aku terlepas la the royal wedding tu!!!But everithing changes bila aku balik sekolah jumaat tu.Mak aku kata dia cancel 'date' aku ngan dentist from hell sebab mak long aku nak bawak aku ngan adik aku pi tengok Rio pukul 3.And i was like,"fyeaaahh!! aku tak yah la pergi jumpa dentist from hell tu!But wait -- aku still tak dapat tengok the royal wedding!" Haram jadah taik kambing.


Rio was good.Very very good.Permulaan cerita tu pun aku nak hampir menangis dah.Muzik dan lagu-lagu dalam movie tu epic siot!Lebih -lebih lagi collaboration antara jamie foxx ngan will.i.am dalam lagu tu.Time tu la aku baru sedar yang suara jamie sexayy gila.Jatuh hati i.Sesapa yang belum tengok movie tu,PERGI TENGOK CEPAATT!

<3ain't it cool?
my fav characters

oh ya,masa kat wayang tu kan,ada orang tu memang tak boleh nak berhenti cakap.Dah la duduk dua seat daripada aku ja,boleh dok cakap gi for every single thing yang jadik kat dalam movie tu kepada adik aku.Aku macam,"shhh!shhh!" tapi dalam hati aku macam,"Deyy shut the fuck up la wei,aku nak tengok movie la bab--"




April 24, 2011

this is what we call technology.

Jalan-jalan kat 9gag tadi,and i found this - 

Pic



THIS IS WHAT WE CALL TECHNOLOGIES,BITCHES.

Di mana ke"original"annya?





Red Riding Hood.

Seriously aku rasa aku enjoy lagi baca buku cerita dia yang khas untuk budak 8 tahun tu daripada tengok movie dia.Daripada cerita yang suppose to be a nice,relaxing story and a wolf kepada a dark,love-triangle and a werewolf story.Oh no wonder, Catherine Hardwicke yang arah cerita tu.Dia kan pernah direct Twilight??

SEBAB TU LA HEROIN DIA KENA NAMPAK MACAM TAK DAK ARAH TUJU DENGAN MUKA YANG DULL,DULL,DULL.



So come to think of it,takkan tak ada cerita original untuk dipersembahkan kepada movie-gooers kat dunia ni?Takkan nak selalu ambik cerita storybook lepas tu buat twist sikit kat cerita tu?Bukan Red Riing Hood ja yang ada masalah ni,Beastly dan Alice in Wonderland pun ada gak.Juga dikenakan twist dalam cerita tu oleh pengarah movie tersebut.Even though jalan cerita tu agak best(maybe),tapi mana ke'original'annya?

Tak lama lagi akan ada Hansel&Gretel:Witch Hunters,Jack the Giant Killer,3 movie pasal Snow White,which is Snow White and the Huntsman,(Kristen Stewart jadik Snow)The Brothers Grimm:Snow White and Snow White and Seven.I mean,whatthehell?!Oh joy,kenapa tak buat movie pasal 3 little pigs dan Cinderella?

Oh wait, Cinderella pun dah dibuat movies.Berpuluh-puluh movie pasal Cinder. So aku rasa para pengarah akan berebut buat cerita 3 little pigs jer la.

Sebagai seorang movie-gooer,aku rasa all of us nak tengok cerita yang original.Bukan yang diadaptasi daripada buku cerita budak 8 tahun setengah ataupun movie Disney yang dulu kala lepas tu letak twist dalam cerita tu.



Kaythanxbye. 





April 23, 2011

23rd of April


Hari ni aku menjadi saksi kepada 4 perkara pelik dan membuatkan aku tertanya-tanya sampai sekarang.It all started bila aku balik dari fencing class.

Perkara pelik 1

Masa bapak aku bawak kereta lalu kat McD,aku nampak aku sorang budak perempuan yang sangat dan teramatlah cute tengah lari-lari anak kat pavement and wanted to reach for her mother's hand.Tapi mak diadengan air muka yang memang tak dak expression,tak pegang pun anak dia.Budak tu lari-lari lagi.Lepas tu budak tu nak pegang lagi tangan mak dia.Guess what?Mak dia buat bodo jer.i mean,"c'mon"

Perkara pelik 2

So sekarang bapak aku lalu plak kat kedai katil tepi McD tu.Aku nampak seekor anjing itam yang tempang tengoah terhenjot henjot berjalan.Aku rasa kesian la plak.Takkan tak dak sesapa nak tolong dia?Aku nampak anjing tu masuk dalam khemah yang jual katil tu.Aku harap ada orang tolong dia kat dalam tu.

Perkara pelik 3

Aku on the way nak pergi tusyen dan aku nampak ada sorang pakcik pakai kain pelekat tengah jalan kat luar umah dia.And guess what?Kat tangan dia,dia pegang kucing.Aku rasa kucing tu dah mampoih sebab dia tak bergerak pun.Kenapa pakcik tu tak pegang kucing tu dengan kedua-dua belah tangannya?Kenapa dia pegang sebelah ja and bawak kucing tu cam releeekkk je?Kenapa dia pakai kain pelekat??

Perkara pelik 4

Mak aku suka lagu "Nobody" by Wonder Girls.

yep,itu reaksi aku.

Sebelum aku masuk sekolah menengah


-Aku makan cereal sambil baca ingredients dan craps kat belakang cereal box tuh

-Cerita paling seram time tu ialah 'Courage the Cowardly Dog"

-Aku isi biodata aku kat semua buku biodata yang kengkawan aku bagi

-Kata 'terima kasih cikgu' lepas kata 'selamat pagi cikgu' ,baru duduk

-Aku tak maki banyak.I fact,aku tak rasa aku maki pun.Hurm..

-Homework semua siap

-Tengok pokemon 3 episodes back to back tetiap hari

-Main Legend of Zelda ngan Mario kat computer

-Tak pernah pegang handphone gila babi punya canggih

-Takut nak makan chewing gum sebab ingat boleh tertelan and then mati instantly.

-Selalu beli aiskrem rainbow je

-Bukak cpmputer semata-mata nak guna 'paint'

-Bukak internet sebab nak main dressup Barbie

-Tak tau apa kegunaan 'Powerpoint' lagik


NOW,EVERYTHING SEEMED SO COMPLICATED


April 22, 2011

Tyler.


The little boy walked dejectedly down the cracked sidewalk. His backpack was heavy and his feet were slow. He stayed to his path, pausing every now and then only to pick out a new can or wad of paper to kick as he went along his way. His heart felt as heavy as his backpack as he opened the door to his house and went inside.
His mother was in the kitchen, taking brownies out of the oven. She smiled as she turned around but stopped when she saw his face. "Tyler, what happened? Is everything okay?" "Nothing is okay, mom. Nothing will ever be okay again." He stood in the middle of the kitchen as his mother came over to the kitchen table. "Sounds like you had a rough day, Tyler. Is there anything I can do to help?" "That's just the thing, Mom. We can't help. There's nothing we can do." He sat down at the table and put his head in his hands. His mother sat down and waited a moment until Tyler began to speak again.
"Today, in science, the teacher was talking about Earth Day and the environment. Earth Day is supposed to be a day when every person promises to do something to help take care of our world. Mrs. Green was telling us how many companies are not careful about how they get rid of their industrial waste. She said that our world is getting dirtier and that many animals and plants are dying. She wants us to think of something we can do to help and I thought all the way home and there is nothing I can do. I can't stop the companies from polluting our air and water and I can't save all of the animals! There is not anything that I can do to make a difference."

His mother sat for a minute, thinking. "You sound like this really concerns you and that you have put a lot of thought into it, Tyler." Tyler nodded. "Let me tell you a story that your grandfather told me. I don't know where he heard it, but I think that it might help you think about your problem in a different way." She began, "one morning a man was walking down a beach that was covered in dying starfish. The tide the night before had been especially strong and thousands of starfish had been washed up on shore, too far up for them to make it back into the water by themselves. The man shook his head as he trudged along thinking what a shame it was that all of those starfish would die on the beach.
He came upon a boy who was throwing starfish back into the ocean as fast as he could. He was out of breath and it was obvious that he had been at this task for a while. "Son," the man said, "you might as well quit. There are thousands of them. They are washed up all over the beach as far as you can see. There is no way you can make any sort of a difference." The boy did not even pause in what he was doing. He kept bending and throwing but as he did, he spoke to the man, "I can make a difference to this one, and this one, and this one." And the man thought, and he knew the boy was right. He began to help return the animals to their home, smiling at how life's biggest lessons sometimes came from the smallest people."
Tyler stared intently at his mother. "But he did make a difference, didn't he? To every starfish that he threw back in?" His mother nodded, smiling. He sat for a moment, thinking about what his mother had said. "So, what it means is that even though I can't change everything, I can make a big difference by doing the little things that matter?" "That," she said, sliding him the plate of brownies, "is exactly what I am saying." Tyler grinned and took a brownie from the plate. "That gives me an idea." His mother smiled even bigger and said, "I kind of thought that it might."
The next morning on the way to school, his feet hardly touched the ground. He told his teacher the story of the starfish and his idea. Mrs. Green thought it was a great idea, and decided to let Tyler share the story and his idea with the class. Everyone got to work immediately, cutting out the large green leaves.
On Earth Day, there was an assembly and everyone in the community was invited. Many of those gathered were startled to see the large brown tree trunk affixed to the auditorium wall. They sat, puzzled, and waited for the program to begin. A boy, dressed up to look like a man, walked across a stage filled with starfish. The play went on as Tyler and his class told the story taking place. When it was over the audience applauded as Tyler stood at the podium.
"We were all thinking, and it was frustrating because we didn't think that we could do anything. The problems seemed too big for us to do anything about them. But we decided that together, even the little things we do could add up to mean a lot to our world." The kids began passing out the green leaves and pens to the audience. "We want every person to think of one thing they can do that could make a difference to our world. Even if it seems like something small, it will matter."
The audience began writing, and soon the tree was covered with the green leaves. Tyler and his class read many of them as they attached them to the tree. "I will walk to work." "I will use both sides of my paper to save trees." "I will have my pet neutered so there won't be any puppies born that won't have a home." "I will plant a tree every year." "I will start recycling my newspapers." Tyler thought, and bent to write his promise on the leaf. Soon, the tree was beautiful and green and covered with the Earth Day promises. People were laughing and talking as they left, thinking of what they had promised to do.
When the dismissal bell rang, Tyler got his backpack and began the short walk home. As he reached the sidewalk, he pulled an old grocery bag from his backpack. He began picking up the trash as he made his way home, instead of kicking it . He smiled all the way, thinking of the difference they would make.

Today,I saw people demonstrating how to put out fire at my school .It was a fiery,badass fire.i looked up at the sky and saw smoke released by the fire,which was now covering the clouds and giving me an eyesore.I said to myself,"Bitch,today is Earth Day.You are suppose to save the earth.Not polluting it."

Happy Earth Day.Let's make a difference.Love your earth.Save the environment.Because this is the only planet with CHOCOLATE.

Justin Biebaah in Malaysia..!

Ohmygawd justin biebaah dah datang ke mlalaysia...eh silaapp,,justin bieber..i menyesal sangat tak pergi taw..dahlah hari sekolah,nak lari dari umah pergi kay ell pun dah tak sempat you know..lagipun i dah ler takde seribu hennget nak pergi beli tiket konsert jb.Tapi yang i memang sakit hati sangat ialah fangurls-fangurls yang pergi sana..sakit lagi atie i bila tengok Selene Lopez pun datang menumpang..eh,Selena Gomez la...

bencik aii taww~
Statement di atas hanyalah sarcasm semata-mata.Ada sesapa yang sakit hati?Ada sesapa yang terasa?Lantakk pi.Tapi aku pun sedih gak tak pergi konsert tu.SEBAB GOOD CHARLOTTE jadik guest performer kat sana.
T.T
bagoih..orang Islam pun pergi..


Tapi aku learn something last year bila aku terlepas konsert Adam Lambert.Konsert tidak menjanjikan apa-apa even though orang tu famous gila ataupun it is once in a lifetime chance.Kepada orang-orang Islam yang pergi tengok konsert apa saja pun,Justin Biebaah ke,Selena Lopez ke,MLTR ke,ingat-ingatlah bahawa konsert itu merupakan salah satu tempat maksiat.

Just sayin'.

April 17, 2011

major stalker.







Oh really?Part of me doubt that.But sometimes i wish it's true.I just cant get rid of her from my head.I just can't get rid of him from my head,too.Tak guna betoi aku,log in facebook ja terus stalk dia.Tolonglah,aku tak nak digelar your freakin' major stalker.Kat sekolah pun aku dah dianggap weirdo oleh some people,apatah lagi kalau aku stalk kau?Even in real life,i stalk you.In a crowd of people,i keep looking for you.Mata aku tak lepas daripada mencari kau.Hati aku nanti resah bila kau tak ada.And bila aku tau kau ada,i smiled,i becaome a jolly person that day.Kalau kau dapat tau aku stalk kau,i'll be like,
holysweetfuckinhellmotherofallkittensi'mdeadashell!


I need to stop stalking you online,view all your perfect pictures.But hell i don't know how to do so.



It'll be so AWKWARD when you caught me staring at you.Terlintas tak kat kepala otak kau yang aku suka kau?I saw you looking at the other bunch people that day.Jelas sangat kat muka kau tu ang kau nak join group tu.Did you know all of them are a bunch of asshole guys?

Yes,we talked.Everyday.Tapi sekejap je pun.But i appreciate it.I treasure it.And i'm not trying to be jealous when i saw you talking to her.Talking to them.I tried.But i failed so hard.I keep falling for you.And this is SO wrong.Aku sedar kalau kita berjauhan,i can get over you.But at the same time,i'll be missing you like crazy.
so true.

I sing Terrified,and throughout the whole song,your face keep appearing in my head.The lyrics are so freaking true.




Fuck,i seriously need help.





April 16, 2011

what the hell happened to the music industry?



Aku rasa salah satu masalah yang melanda dunia muzik sekarang ialah,kena ada rapper in every single damn video.


Tak percaya?cuba ambik ARK records as an example.alaaahh,recording company yang ambik people with talent and kills it with horrible lyrics and tune macam Rebecca Black tuh.

Okayy,bukan the singing calendar girl tu saja yang ada this 50 year old bastard who raps shit,tapi dalam lagu Butterfly by Alana Lee ,"Can't Get You Out of my Mind" by Kaya dan juga this untitled song by Ashley Rose.What's up man?Rapper ni macam stalker la pulakk aku tengok.Muncul dalam setiap lagu ARK.Lebih-lebih lagi bila dia muncul dalam lagu 'Friday' sambil bawak kereta?Did he stole it from rebecca's friends masa kat bus stop tu?!IS HE A FREAKING PEDO?!


Lagu Butterflies is not bad and it's catchy to,UNTIL ADA PART YANG THIS FAT USHER RAPS KAT WHITEBOARD AND I'M LIKE,




Bukan ARK saja yang buat macam tu,sebelum ni pun Justin Bieber ada rapper dalam lagu-lagu dia.Sean Kingston?Ludacris?Usher?sound familiar?Duh.And other artistes like,Hayley Williams,"Airplanes",and Bruno Mars,"Billionaire".And not to forget,banyak jugak lagu-lagu korea yang feature rappers dalam lagu derang.Big Bang,obviously.Sometimes aku rasa tak patut pun letak rapper-rapper ni semua dalam lagu derang.Do i need to mention more?

Apa dah jadi dengan orang-orang yang terlibat dengan music industry sekarang ni?Meletakkan rapist rapper dalam sesebuah lagu tak bermakna akan membuat lagu tu akan jadi best.Tak bermakna kalau letak rapper dalam lagu membuatkan lagu itu menjadi lagu.Think about it.Tak mati pun kalau tak letak rapper.


It's not that aku nak kutuk rappers kat luar sana,tapi ada time yang bagus untuk dengar orang rap,like Eminem and 50cent and Jay-Z,ada jugak time yang tak sesuai langsung.Bayangkan,lagu tu tengah catchy and enjoyable and sweet,tetiba BOOM! ada orang rap untuk 30 saat dalam lagu tu.And i'm like,






Inilah antara sebabnya aku dok dengar lagu-lagu Broadway dan Glee sekarang.


Okay,nampak tak poll kat belah kiri tu?Do you think it's okay to feature a rapper in every song?Take it! take it!

Kaythanxbye.





gleekarama.

Pic


Betapa aku harap aku ni Hannah.Boleh dapat kek macam tu waktu birthday.Asyik-asyik kek coffee bulat dengan eja nama aku pun salah,ingat aku nak look forward birthday aku october ni?Dah tu,ada plak 'Kitkat bar' kat atas kek tu.Walawehhh.


Oh btw,aku dah create new account for my tumblr.Huhuhu.silalah follow ye..


kaythanxbye.



lame?

Hi.Good Afternoon.Actually,there's nothing good about it.

Okay so aku akan plan nak bagitau mak aku pasal fencing training kat Pykett tu kejap lagi.Aku tak tahu sama ada dia akan agree atau pun tak,tapi aku harap dia agree.

HAHAHAHA.My jokes are lame?I am lame?Seriously i don't really care about that because at least i am confident of myself telling jokes that people labelled it as lame.I,at least created my jokes sometimes.I created  original jokes sometime,duh.I have my OWN kind of humour.i am ME.and you are allowed to cuss me or try to bring me down.Yeah maybe you DID bring me down,but you can't stop me from climbing up and knock you down.Maybe one day you will work under my ass washing my car.

i am proud of my LAME JOKES or an awesomely funny jokes that you call 'lame',because asshole,i don't really care about what people say anymore.okay,maybe a little bit.But most of the time,i don't.

Pic
u-huh,true,true.



April 15, 2011

Pykett



It's been a pretty nice week for me even though ada jugak kejadian yang tak berapa menyenangkan hati .One of them was about fencing.

Coach nak tukar practice hari rabu kepada hari sabtu kat Pykett.I'm like,"Okaaaayy,this is a prob."

First of all,i need to go there so freaking bad.Pertandingan maybe at the end of June.I need to work my ass off.Ingat sekolah nak provide semua electrical supplies,scoring machine,breast plates tu semua?Kalau boleh,then it's a miracle la.Kalau setakat training kat laman pcc yang lantai dok retak,aku rasa sampai aku 86 tahun tak boleh masuk competition.This is unfair.Fencing club kena ada tempat training dia sendiri.

Back to the story.Aku tak boleh nak pergi sabtu.Ada tuition.Tak tahu sama ada mak aku boleh consider ke tak suggestion aku nak tukar tuition hari lain.My mom is not so supportive about fencing.Never.

Oh mother,please,please,please...



Dalam minggu ni jugak aku lambat mai ke sekolah in my whole entire freaking life.Sebab ada accident dekat dengan CGL.Entah haram jadah mana tak reti bawak bas pi langgaq kereta oran and then cause a freaking traffic jam.You know how much hate it not being punctual.So here's the thing,pengawas yang mai ambik nama aku tu kawan aku since sekolah rendah.We used to be in the same class when we were standard 5 and 6.And guess what?Dia lupa nama aku.And i'm like,"whatthefuckinghell?!Kita kenal lama dah!"Fine,fine.Since ang pengawas,ang lupa nama kawan ang sendiri pun tak pa.

Dan makin hari aku makin malas nak makan kat kantin.Hello,chicken on a stick sold at kiosk.




April 10, 2011

Kalau nak bergaduh..



-Jangan babitkan dosa pahala.

Aku tau kau nak jadik sarkastik,tapi tak payahlah sampai kata"wah,aku dah sebakul pahala free.","aku dapat pahala free lagi".Mana kau tau kau dapat sebakul pahala free?Kau ada contact dengan mana-mana malaikat ka?Dosa pahala jangan buat main-main.

-Jangan samakan orang dengan binatang.

A kata kat B tikus mondok while B kata kat A itik then A kata kat B donkey.Apa ni?Manusia kan sebaik-baik kejadian.Kenapa nak samakan manusia dengan binatang?

-Jangan pebesar-besarkan keadaan

Bila gaduh pasal hal yang kecik,tak payahla sampai nak tulis kat blog atau facebook SEMUA parkara negatif pasal orang tu yang tak kena mengena dengan pergaduhan tuSapa dia admire(siap insert nama lagik),berapa banyak lemak dia ada dan macam mana dia patu pi london weight management,and blablabla.Tak cukup lagi,pi letak link facebook account dia,link notes dia kat facebook dan link blog dia kat blog kau.Kau siao letak lagik gambar dia kat blog kau.Okay so maybe dia kutuk kau kat blog dia,tapi ada dia bagi nama full kau kat blog?Dia bagi hints saja.Dia tak kutuk panjang berjela pun.Letak gambaq pun tak.So sekarang,siapa yang pebesarkan keadaan?

-Jangan terlebih bangga.

So kau dapat exam grade yang lebih bagus daripada dia,tak payahlah nak umum kat satu dunia yang kau lagi pandai daripada dia,kau tak tidur dalam kelas dan enything else.Satu lagi,ayat tu something like this,"Jangan bagi aku marah,nanti aku bagi ang speechless nanti".okaaayyy...isn't that obvious?

Dan tolonglah,aku tau kau kurus,aku tau kau tinggi daripada dia,tapi janganlah sampai panggil dia ketot,pendek dan gendut.Jangan panggil orang berdasarkan kelemahannya,Allah s.w.t kan dah jadikan rupa paras serta fizikal seseorang sebaik-baiknya?Jangan guna kelemahan orang lain untuk sakitkan hati mereka,macam"gigi jongang tak sedaq diri".

"Kau seorang ja ,kami berlima".Walaupun apa yang kau kata tu betul,tak payahlah nak banggakan sangat.Dan bila dah ada geng,jangan la bangga pulak,kata kau ada kaum kerabat kerajaan marmar or marimar or whatethefuckever it is.Kaun kerabat?WAUUUU..

Jangan bergaduh sampai macam gini.

Itu saja aku nak tulis pasal entry ni.Aku tengah cuba untuk tidak berpihak kepada sesiapa tapi aku memang tak suka berpihak kepada orang yang mempunyai ciri-ciri yang aku cakap tadi bila bergaduh.Aku tak kata aku perfect.Semua orang tak perfect.Tapi aku tulis entry ni sebab aku dah tengok macam melampau sangat pergaduhan ni.


p/s - aku nak pi search perkataan "marimar" kat google sat.




April 9, 2011

synchronized marching.



Aku teringat balik bila Yahoo! ada tunjuk gambar ni kat home page.Bila aku pi kat youtube dapat gak aku tengok benda ni.It was worth it.Memang synchronized gila gila.Disiplin orang Jepun memang tinggi .It's just so synchronized!!

Mungkin lama sikit video ni tapi it's nice =)Kalau tengok dekat sikit video ni,ada laki hot.muahaha.Patutlah synchronized.









gelanggang gusti


Woot!citer panas!citer panas!actually tak lah panas mana pun,aku ja yang action lebih.
So dalam pukul 11 cam gitu aku bukak mobile internet,stalk crushes aku,pi balik kat home,dan aku jumpa status salah seorang kawan aku.bila aku nak baca komen-komen orang kat status tu,mak aih,58 komen dalam satu jam!woot!

Aku baca sikit ja tiba-tiba Maxis antaq sms kata masa surf internet dah abih.Dengan semangat yang membara untuk membaca status tu,aku pun buang lagi rm2 aku untuk satu lagi mobile internet.Bila dah boleh bukak internet,aku baca komen-komen tu sampai abih.Nak tergelak pun ada.Komen yang pajang gila pun ada.Yasmin pun tersesat kat situ dan tulis,"wei apa gaduh-gaduh ni?Kita kan kawan dari form 1?!"5 orang like termasuk aku.whee.Aku pun sibuk la sekali komen kat situ.Memang tak boleh blah.
Komen aku tidak diendahkan.T.T

click to enlarge.

Okay,okay,can i be honest?Hell yeah i can.Facebook tempat untuk stalk laki-laki hot, menge'like' gambar-gambar kucing that doesn't make any sense dan juga menghantar request nak bina bangku di cityville kat orang.Bukannya untuk bertengkaq.Sampai boleh main-mainkan grade exam orang lain?Bukannya aku nak sibuk,tapi kalau aku ada gelanggang gusti kat rumah aku,aku bagi free ja kat korang suh bertinju.Aku bagi dua(apa perbezaan antar gusti dan tinju actually?)Seriously aku tak tau apa punca pergaduhan tu (aku pretty sure ni punca masalah leceh ja ni)dan aku tak berpihak kepada siapa-siapa actually, jadi bila hari isnin nanti,tolong jangan hambat aku.

sapa yang nak baca tentang pergaduhan tu silalah ke link ini.

p/s:aku dengar pergaduhan ni berpunca dari conversation tentang Justin Bieber.ouch.




April 8, 2011

be a bitch with an attitude.



I AIN'T DO NOTHING AT YOU

I AIN'T KICK YOUR ASS

I AIN'T PUNCH YOU IN THE FACE EVEN IF I WANTED TO SOMETIMES

I AIN'T SPIT AT YOU

I AIN'T STAB YOU

I AIN'T FRY YOU UP LIKE A TEMPURA

I AIN'T EVEN PLAY ROCK-PAPER-SCISSORS WITH YOU

BUT YOU HIT ME IN FRONT OF THE WHOLE CLASS AND THAT HUMILIATES ME.A LOT.A WHOLE FUCKING LOT.


Entah apa aku buat kat ang yang ang tak puas hati.Yeah,setiap kali aku ingat apa ang buat kat aku,memang sakit gila hati ni.Kalau ya pun nak jadi a bitch,be a bitch with an attitude la.



April 5, 2011

Frontpage bengap.


Pagi-pagi buta dengan muka yang obvious gila tak nak pergi sekolah,nampak benda ni sebagai frontpage paper Utusan Malaysia.woot.tak lah,sebenarnya bukan 'woot' tapi lebih kepada 'lolollmaotrololololol"







Seriously?SERIOUSLY?!gambar-gambar video seks dijadikan frontpage paper tempatan?Apa punya lawaknya kerajaan kita.Video dan cerita porno kat web dah belunggok nak tayang gak kat frontpage paper.Bukankah paper Malaysia sepatutnya dilabel sebagai "umum"?Kenapa letak gambar 18sx kat sini?Mana public issues kat frontpage?Tiap-tiap hari politics ja kat frontpage.Politics jugak lah yang ambil alih rancangan berita satu jam tu.So la ni bila orang nak tahu laki dalam video tu Anwar ke tak,diorang kena tengok video seks tu la?Rosak akidah serta minda la ni.Tak fikir ke yang la ni bebudak bawah umur baca paper jugak?Macam encouraging sex among them.Memang tak patut.


Apa jadi dengan kes-kes hangat sebelum ni yang sampai sekarang tak selesi lagi?Kes Atlantuya?Kes Tan Beng Hock?Kes liwat Saifool dengan Anwar?Dah kes-kes tu tak habis,nak tambah pulak dengan kes ni.


Apa-apa pun,laki dalam video tu bukannya Anwar.I think everyone knows that.They better do.







April 3, 2011

catatan.


First of all,i've completed my song.I even sing the song.But i'll post it here next week just in case i have to change some lines.

Secondly,i had the worst dream ever bila tertidoq tadi.Guess what?
Rebecca Black and Justin Bieber is singing in the rain.


Well not only that,satu kelas aku tengah swaying kat belakang dua orang tu,sambil buat backing,"aaaaahhh""ooohhhh".Whathefuck?tak sabaq aku nak citer kat satu kelas aku apa yang aku mimpi.Menggigil aku.

Phone aku dah back in business.Now bolehlah aku practice menyanyi.muahahaha.Not only that,aku beli new pair of ballet flats today!woot!Yasmin Abu Talib,sila jealous =)

Setakat tu saja catatan aku untuk hari ni.Sepanjang minggu ni aku tak dapat jumpa something interesting dari web untuk aku share.Maybe next week.I promise.


Five pearls of wisdom to remember.


1. Money can’t buy happiness but
somehow, it’s more comfortable to cry in a BMW than on a bicycle…


2. Forgive your enemy, but
remember the bastard’s name.


3. Help a man when he is trouble & he will remember you
when he is in trouble again.

4. Many people are alive only because
it’s illegal to shoot them.


5. Alcohol does not solve any problem, but then,
neither does milk.









song about you.


iloveyou. <3


The day that i saw your smile is the best day of my whole life.Since that day,i keep smiling like a retard everytime  i remembered you smiling to me.But i know it's wrong to have a crush on you.Very,very wrong.But we always meet each other everyday,so it's impossible for me to get over you.If you know that i have a crush on you,then i'll be doomed.And sometimes i wonder do you ever think of me for a second?About the way that i dress as a prince for drama?About the way that i get mad or pissed off sometimes?About the way that i make some i-don't-know-whether-it's-lame-or-not-jokes in front of everyone.When i told that i have a crush on you to some of my closest friends,i blushed like hell.

Wow,i should make a song about my crush.Because recently i have found my new passion,writing songs and also i have a new habit,chewing hairs.I know it's bad to chew my hair,but i really like it!

Okay so off i go now,to write a song about YOU.Then i continue my art work.




April 2, 2011

The journey will come to an end

Pic


Tetiba rasa tak sabar pulak nak tengok the last harry potter movie.I just can't wait!I hope Draco will be more badass this year! ^^


April 1, 2011

Friday.


Today is Friday.It's April Fool's day(which i don't really celebrate).One of my most depressing days.ever.

I got into a fight with my friend.Yes,i am sensitive.you got problem with that?
Another thing is,i fucking tried to get everyone's attention to make an announcement,but you see,some of them were so freaking excited about the pranks they wanna do they don't even know i exist.There are like 26 people in my class and it feels so fuckishly hard to get everyone's attention.When i'm about to make my announcement,the teacher came in.thankyouverymuch.

wow,that is SO me.
I'm getting depressed about something else and i secretely cried.I tried to cover it up,but i guess 2 or 3 people saw me crying.I heard my name's being called 8 times(i didin't respond for the first 7 calls because i'm an outcast) and they want me to sing friday by rebecca black.i was like,are you fucking kidding me?!you want me to sing the bitch's song in front of the whole class?while the teacher is teaching?So that i could make myself look like an idiot in front of everyone?!

i don't know what's going on with me,i ACTUALLY sang that song.Everyone was laughing,i followed along,but i felt that i just made a fool out of myself by singing that song.Look,i sing when i wanted to,not when i'm being ordered to do so.I just can't forgive myself for doing so.Out of 26 people,they chose me,an outcast.I feel such a dumbass.An outcast like me singing that song?Man,i will be a laughing stock.


so i did my second attempt to make the announcement.All of them clapped when i get up from my seat,i don't know if it's an honour or part of their prank.Fuck,even when the teacher;s in front,it is so hard to get their attention.Look,i know you guys were SO into this april fool and let's-prank-everyone-everyday-project,but could you just fucking listen to my 30 seconds announcement?!

10 minutes after the announcement,i went to take my fencing bag at Mr.Phong's room.I don't wanna leave it by the stairs(afraid that it'll get stolen) so i brought that thing to my class.Everyone was like "what tha---"
Whathehell,never seen a fencing bag before?Now,i get attention from the whole class WHEN I BRING A BIG BADASS FENCING BAG.

i just realized that Mr.Phong kept the key,so there's no place i should put the bag.I took the baby home and now i have to wait till Monday.

I have come up with a very great song about friendship for my english class.Problem is,it was supposed done in groups,but this song i wanna do it solo coz i wanna dedicate it to someone.I hope that my english teacher allow me to perform my song solo in front of the whole class.That should at least increase my reputation after i   sang Friday and look like a retard to everyone.

i'll be singing like her .lol.


Monday till Thursday


Monday
feeling shitty as ever.drama practice drama practice drama practice

Tuesday

Have a fencing photoshoot first.This is like my first time sitting in front for a photoshoot!Went to Penang Chinese Girls High School today.The hall is big and cold as hell,man!

Wednesday


The day we've been waiting for is here!woot!Dressed up,got my make-ups on even though i'm a prince.lol.we're the second team to be on stage and we give the best that we have.




I met my friend there,Bashirouh.Very nice acting,gurl!you rock!


And so,all of us telah mengharumkan nama sekolah by winning the first place for drama.I am so fluffy!

we went back to school and we planned to make a sad face,because we don't wanna tell other georgians that we won.But the plan failed and we keep telling everyone lol!I went back to class to get all my books,and everyone was like "WHOA!!".and they keep asking me what place we got.And when i told them that we won,they were like cheering and clapping hands.I never receive so much congrats and applause from people you know,that's why i'm like "menggedik" sedikit in front of them.

Thursday

I just found out that we have to make a song for english class,and it's about friendship.I wanna be part of it!!
And oh,I acted as a pregnant lady today for PJ lesson.eech.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...