April 16, 2011

what the hell happened to the music industry?



Aku rasa salah satu masalah yang melanda dunia muzik sekarang ialah,kena ada rapper in every single damn video.


Tak percaya?cuba ambik ARK records as an example.alaaahh,recording company yang ambik people with talent and kills it with horrible lyrics and tune macam Rebecca Black tuh.

Okayy,bukan the singing calendar girl tu saja yang ada this 50 year old bastard who raps shit,tapi dalam lagu Butterfly by Alana Lee ,"Can't Get You Out of my Mind" by Kaya dan juga this untitled song by Ashley Rose.What's up man?Rapper ni macam stalker la pulakk aku tengok.Muncul dalam setiap lagu ARK.Lebih-lebih lagi bila dia muncul dalam lagu 'Friday' sambil bawak kereta?Did he stole it from rebecca's friends masa kat bus stop tu?!IS HE A FREAKING PEDO?!


Lagu Butterflies is not bad and it's catchy to,UNTIL ADA PART YANG THIS FAT USHER RAPS KAT WHITEBOARD AND I'M LIKE,




Bukan ARK saja yang buat macam tu,sebelum ni pun Justin Bieber ada rapper dalam lagu-lagu dia.Sean Kingston?Ludacris?Usher?sound familiar?Duh.And other artistes like,Hayley Williams,"Airplanes",and Bruno Mars,"Billionaire".And not to forget,banyak jugak lagu-lagu korea yang feature rappers dalam lagu derang.Big Bang,obviously.Sometimes aku rasa tak patut pun letak rapper-rapper ni semua dalam lagu derang.Do i need to mention more?

Apa dah jadi dengan orang-orang yang terlibat dengan music industry sekarang ni?Meletakkan rapist rapper dalam sesebuah lagu tak bermakna akan membuat lagu tu akan jadi best.Tak bermakna kalau letak rapper dalam lagu membuatkan lagu itu menjadi lagu.Think about it.Tak mati pun kalau tak letak rapper.


It's not that aku nak kutuk rappers kat luar sana,tapi ada time yang bagus untuk dengar orang rap,like Eminem and 50cent and Jay-Z,ada jugak time yang tak sesuai langsung.Bayangkan,lagu tu tengah catchy and enjoyable and sweet,tetiba BOOM! ada orang rap untuk 30 saat dalam lagu tu.And i'm like,






Inilah antara sebabnya aku dok dengar lagu-lagu Broadway dan Glee sekarang.


Okay,nampak tak poll kat belah kiri tu?Do you think it's okay to feature a rapper in every song?Take it! take it!

Kaythanxbye.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...