June 3, 2011

Tak puas hati.


Mansia tak pernah puas hati kan?Bila dah dapat something,mesti terdetik kat dalam hati tu nak something else gak.Kekadang manusia tak pernah nak berhenti kejar barang yang diinginkan sampai la dia puas hati.Bila dah dapat kejar,nak kejar benda lain pulak.Bila tengok orang lain ada something better than kita,terdetik pulak kat hati tu nak benda the exact same or maybe better than that something.Kita tak tengok semua benda yang kita dah owned,probably tak reti nak appreciate benda tersebut.Antara bukti-bukti yang menunjukkan manusia tak puas hati - 

*Geng Apple tak habih-habih dok invent sequel gadgets like ipad2 and stuff

*Acid-base indicators sampai kena ada berlambak like methyl orange,Tropeolin OO and Alizarin sodium nitrate

*Selalu nak menang dalam game Angry Bird

*Menyampuk speech orang bila depan khalayak ramai (kes Kanye West ngan Taylor Swift)

*Rak kasut and wardrobe penuh dengan branded stuff sampai dah macam banjir kat dalam tu

*Bila McD bagi toys free,orang tu nak kumpulkan kesemuanya,susun ikut colour coordinate pulak tu.

*Bila pakai tudung,kena belit sana sini bagi nampak perfection


And banyak lagi contoh-contoh manusia memang tak puas hati.Aku pun ada gak kes tak puas hati..contohnya - aku tukar link blog aku entah keberapa juta kali dah ni...and banyak lagi.Kucing aku pun tak puas hati gak..orang dah bagi makanan,dia nak masuk melepak kat dalam rumah..memang dasar mintak penerajang..


So bila kita tak puas hati dengan something yang kita ada, think about it,ada someone out there yang tak ada apa-apa but still,bersyukur dengan apa yang dia ada.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...